IndexEmail
English          
Keresés
 
www.magyarnok.hu | www.marciusafogyatekossaggalelonoke.hu | www.legjobbnoimunkahely.hu | www.zsidonok.hu | www.trameproject.net
 
 

nea emetrtp

Ferenczi Andrea a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) elnöke 2014. november 4-én  előadást tartott a Geneva NGO Forum Beijing +20 UNECE regionális konferencián, a Women and Ageing – Older Women Count témájú kerekasztal beszélgetés keretében Genfben a Palais des Nations-ben.
Silvia Perel-Levin (Switzerland, UN Rep., International Longevity Centre Global Alliance), a kerekasztal létrehozója által felkért előadóként a "Women’s Career for a Lifetime" Project of the AWCDH to empower Older Women in Decision Making and the Media címmel tartott prezentációt.
(A prezentáció részletesebb verzióját mellékeljük).

A konferencia résztvevői egyénileg is megfogalmazhattak ajánlásokat: Ferenczi Andrea hangsúlyozta az idősödő nők élethosszig való tanulásban való részvételének szükségességét, összhangban előadásának fő üzeneteivel.

A konferencián beszélgetett a jövőbeni együttműködésről az Older Women Europe, az International Longevity Centre, a WHO, az INPEA, a Make Mothers Matter, WIZO és a University of Haifa, Faculty of Social Welfare and Health Sciences szervezetek képviselőivel.

Ferenczi Andreát fogadta Dr. Horváth Zsuzsanna nagykövet asszony Magyarország Állandó ENSZ Képviseletén, akinek beszámolt az MNKSZ tevékenységéről, ENSZ-es kapcsolatairól és terveiről a CSW59-Beijing+ 20 (2015) eseményre való felkészüléssel kapcsolatban.

A 2003-ban alapított MNKSZ 2009-től első magyar „ENSZ-ECOSOC speciális konzultatív státusszal" rendelkező magyar civilszervezetként részt vehet az ENSZ / ECOSOC munkájában. Ezáltal hatékonyabbá válhatnak az ENSZ és az európai kapcsolatok olyan globális ügyek, mint a női esélyegyenlőség, a női jogok valamint a fenntarthatóság területén.

Mellékletek: 
tuzla

be the change

TRAME

ENSZ hírek

mnksz15
 
 
   
Az MNKSZ honlapjainak fejlesztését és karbantartását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja